Wist jij dat je buiten de vakanties en het weekend kan parkeren op de zeedijk van Koksijde, gratis en voor niets? Locals genieten te weinig van ‘t zeetje en daar willen Théa Huys (27) en Gregory Compagnon (29) van brasserie-restaurant The Tables verandering in brengen. Naast hun kleine spruit Louis is dit hun tweede kindje, en dat voel en proef je aan de tongstrelende, verse gerechten en de sfeervolle, persoonlijke bediening. ‘Sea’ you there?
Keukenprins en de ideale gastvrouw
“Deze prachtige locatie hebben we te danken aan mijn vader. Hij rijdt al eens graag op de dijk van Koksijde en zag dat dit pand te huur stond”, doet Gregory uit de doeken. “Na negen maand verbouwen hebben we de Bouquet Royal omgetoverd naar The Tables en het is onherkenbaar geworden”, staat Théa nog steeds versteld. “Ik ben altijd jobstudent geweest in de horeca, maar ik was nog Toerisme aan het studeren toen Gregory vroeg om samen te werken. Na lang twijfelen - we hebben beide een sterk karakter - ben ik overstag gegaan. Al snel bleek dat ik geen kooktalent ben en dat de zaal meer mijn ding is”, bloost ze. “Théa is een topgastvrouwtje; ze is ervoor gemaakt. Samen met onze twee toppers, Ward en Eva, en onze trouwe jobstudenten, vormen we een sterk team.”
Locals lokken
“Na vijf jaar merken we dat ons cliënteel vooral uit tweede verblijvers en toeristen bestaat. Maar weinig Westkusters vinden de weg naar de dijk”, lacht Gregory. “Wij zijn niet de zoveelste in de rij, met zo’n 300 verschillende gerechten, maar onderscheiden ons met een kleine kaart en verse gerechten. En dat valt blijkbaar in de smaak, aan onze mooie reviews te zien”, glundert het koppel. “Buiten de vakanties en de weekends kan je oprijden aan de klok, gratis parkeren op de dijk, genieten van een heerlijk etentje bij ons en nadien terug afrijden aan Ster der Zee. Maar veel Westkusters weten dat blijkbaar niet. Spread the word!”, knipogen ze.
De zon op en naast je bord
“Alles wordt vers en huisgemaakt, met onze garnaalkroketjes als publieks- en ook mijn favoriet. Of toch sinds mijn zwangerschap, want voordien was dat de steak tartaar van bavette. Gregory maakt hem op zijn Italiaans en er zit heel wat pit in”, begint Théa al te watertanden. “Deze zomer zullen we trouwens doorlopend open zijn. Zo kan je ook om 15 uur langskomen voor een potje mosselen of een verfrissend drankje van op onze brasseriekaart. We kunnen ons terras maar zes maanden plaatsen, dus we willen jullie zoveel mogelijk laten genieten. En al zeg ik het zelf, ons terras is een pareltje”, straalt ze. “Mijn gsm staat dan ook vol van de zonsondergangen. Hier kunnen zitten met een glaasje rosé op een zwoele zomeravond, dat is toch het lang leven?”